dimecres, 7 de març del 2012

PRESENTACIÓ DEL BLOG

CURS 2011-12: ENCETAM UN BLOG
OBERT A TOTA LA COMUNITAT DEL NOSTRE INSTITUT


Quan volem invertir tendències ambientalment insostenibles presents en la nostra societat, hem d'actuar sobretot en el camp de l'educació ambiental.
Hem d'arrelar en la nostra personalitat un sentit cívic i ètic de responsabilitat ambiental i de lleialtat cap les generacions futures. La base de les generacions futures la trobem als centres educatius, en particular al nostre institut. És un camí que hem de fer acompanyats. I aquest espai virtual vol ser vehicle de comunicació.


"Si un va sol, va més ràpid.
Si un va acompanyat, arriba molt més lluny"


Així, l'educació per a la sostenibilitat dels futurs ciutadans durant el seu període de formació escolar és clau: una educació que ha de ser un procés permanent i participatiu d'aprenentatge, i que propugna valors i accions que contribueixen a estimular la formació de societats socialment justes i ecològicament equilibrades, capaces d'evolucionar sense renunciar a la seva identitat pròpia.
Les petites coses que facem poden tenir un efecte multiplicador, ja que en realitat els alumnes del nostre institut són actuals ciutadans i ciutadanes.


"L'error més gran és no fer res perquè pensem que només
podem fer ben poca cosa"
 

El nostre institut volt tenir en compte criteris mediambientals, tant pel que fa a l’àmbit d’ensenyament i l’aprenentatge com en l’aspecte organitzatiu.

‘El medio ambiente siempre está en medio’

Alguns objectius són:


> El reciclatge de paper i envasos a les classes i al pati.

> La reutilització de paper, cartolines, fustes i altres materials.

> La participació en projectes mediambientals.

> Delegat mediamic de curs, representant de la classe en temes mediambientals.

"No és més net qui més neteja,
sinó qui menys embruta."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada